Rosacea - 5 triggers

melanie

01 mei 2017

Geen reacties

Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische aandoening van het gezicht. Naarmate we ouder worden, wordt dit vaak erger. De belangrijkste kenmerken zijn veel blozen, roodheid, rode bultjes, verwijde haarvaten en een zeer reactieve huid.

Er zijn vele factoren die van invloed kunnen zijn op Rosacea. Dit zijn de bekendste triggers van Rosacea op een rijtje:

 

#1. Zon
Voor mensen met Rosacea is het beter de zon zoveel mogelijk te mijden. Een goede zonnebrandcrème is een must om je huid te beschermen! Zoek daarnaast de schaduw op en draag bijvoorbeeld een hoed en een zonnebril als je toch de zon in gaat.

#2. Alcohol en warme dranken
Alcoholische drankjes zorgen voor verwijding van de bloedvaten. Maar ook warme dranken zoals koffie, thee en chocolademelk kunnen Rosacea uitlokken.

#3. Zuivel
Kaas, melk of de slagroom op je taart kunnen ook de trigger zijn van Rosacea. Kijk met een dagboekje welke producten bij jou voor verergering zorgen.

#4. Sporten
Beweging is super gezond. Toch kan intensief sporten voor Rosacea een echte trigger zijn doordat beweging zorgt voor een verhoogde hartslag en daarmee bloedstroom.

#5. Warmte
Een heerlijke warme douche of bad na een lange dag is heerlijk, maar minder goed voor je huid! Zeker als je last hebt van Rosacea zijn deze temperatuurwisselingen niet goed. Kijk daarom uit met hete douche en sauna’s.

 

Daarnaast is je beauty ritueel ook een grote, bepalende factor. Zorg ervoor dat jouw gezichtsproducten geen kunstmatige geur- en kleurstoffen, minerale oliën en parabenen bevatten. Zorg daarnaast voor een milde gezichtsreiniger die de PH-waarde van de huid niet verstoord.

Wil je advies over welke verzorging jij het beste wel of niet kan gebruiken? Wil je weten wat de producten van IK Skin Perfection voor jouw gevoelige huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of plan een afspraak bij ons in om onze producten eens te ervaren!